Serviciile mele

                   
google images

                    Imaginează-ţi următoarele scenarii: 

         
 • colegii de lucru te invită la o bere după ore, dar tu trebuie să-i refuzi deoarece acasă te aşteaptă câinele şi dacă nu ajungi la timp, îţi imaginezi că va dărâma prin locuinţă tot ce-i este accesibil;
 • eşti rugat să rămâi peste program pentru a finaliza diverse treburi la birou şi se repetă ce am scris mai sus; 
 • eşti anunţat despre o anumită urgenţă ca urmare fiind nevoie să pleci prin oraş sau în afara acestuia şi nu ai avut timp să rogi pe cineva să-l îngrijească (tot la câinele de acasă mă refer);
 • să zicem că ai o programare la medicul veterinar (mă rog, câinele are) dar eşti prea ocupat în ziua aceea ca să ajungi, intervin eu, plus că, dacă prietenul tău necuvântător este în covalescenţă probabil va avea nevoie de ,,dog sitting''.
 • la fel este şi în cazul în care are programare la salonul pentru câini.
               Exemplele pot continua, sper doar că ţi-ai făcut o idee.

                    

                   Cum pot eu să te ajut:

               
Am spus şi cu alte ocazii că baza metodelor pe care le aplic în cadrul plimbărilor efectuate este ce am învăţat de la Cesar Millan citind articolele şi urmărind serialele sale. 
Astfel aplic schema: exerciţiu fizic (plimbare), disciplină (cu acordul tău) iar afecţiunea urmând să o oferi chiar tu, la sfârşitul programului.

Avantajul ? Cât timp tu eşti la servici, la fel este şi câinele tău. Se crede că, o dată cu domesticirea, câinele a renunţat la ''năravul'' sălbatic. Nu mai trebuie să vâneze deoarce acum are pe om ca să-l hrănească. Dar nu este chiar aşa. Vânătoarea a fost abandonată dar ceva trebuie să-i ţină locul, să-i dreneze energia, altfel se acumulează iar acest lucru naşte acele obiceiuri distructive (lătrat excesiv, ros prin casă, nesupunere şi agresivitate). În haită, masculul alfa (liderul) pornea vânătoarea şi iniţia restul acţiunilor de jocă/socializare. Domina totul şi se impunea când limitele erau depăşite. Dar acum, post domesticire, câinele atrage doar afecţiunea, hrănirea şi joaca din partea stăpânului. Însă dacă ''munca'' lipseşte, şi postul de lider este vacant, mai mult ca sigur câinele va încerca să-l ocupe ( de la Pechinez până la Dogul German, indiferent de rasă, este la fel).
google images


Dacă am reuşit să te conving, şi ai decis să încerci, vom stabili o dată calendaristică pentru un scurt interviu. Acest interviu, o discuţie amicală, are ca scop eliminarea fricii de a primi un străin în casă, de a lăsa câinele să mă simtă şi să se obişnuiască cu mine.

În cadrul acestei discuţii, vom cuprinde:
 1. Numele;
 2. Sexul;
 3. Vârsta;
 4. Dacă este sterilizat;
 5. Dacă medicul veterinar va informat despre anumite afecţiuni cronice (cardio-respiratorii, metabolice etc.);
 6. Dacă este alergic la anumite alimente (ex. carne de porc) sau alergeni (ex. polen, praf).
 7. Dacă este sociabil cu alţi câini sau oameni;
 8. Dacă aveţi deja o rutină pentru plimbare sau un parc preferat.
Aceste informaţii cu caracter anamnetic (din greceşte: anamnesis-"a ne aminti'') şi au ca scop să mă ajute să-mi formez o idee despre viitorul partener de plimbare.

În urma interviului vom stabili o dată calendaristică pentru progrmarea primei plimbări. Cu această ocazie voi observa caracterul câinelui: comportamentul în lesă, faţă de mediul înconjurător, în raport cu alţi oamnei şi alţi câini. Astfel îmi voi forma o idee despre cum voi proceda în continuare.
Atât "interviul'' cât şi prima şedinţă sun gratuite. În funcţie de ce am observat, eu voi putea să vă propun următoarele oferte:
 • Dacă doreşti să fie plimbat împreună cu alţi câini;
 • Dacă doreşti să fii informat despre decursul plimbării via paginilor de socializare ( facebook): ruta aleasă, poze cu el etc.;
 • Flexibilitate: dacă doreşti să-ţi facem vizită la locul de muncă, desigur, dacă ne este în traseu;
 • Dacă doreşti să-i ofer "recompense'';
 • Dacă doreşti informaţii disciplinare sau despre orice alt subiect, atâta timp cât ţineţi minte că scopul meu principal este plimbarea, nu dresajul.

Dacă ţi-am captat atenţia, tariful meu este:

 • 20 lei / oră, plimbarea ( 30 de lei dacă ai doi câini);
 • 15 lei / oră, dogsitting (supravegherea).   
Sper că am eliminat, pe această cale, o parte din întrebările pe care le ai.
               
Cum mă puteţi contacta? Găsiţi informaţia aici.

Pentru noi toţi, ziua are tot 24 de ore. Astfel, scopul meu este să te ajut să nu amâni plimbarea câinelui până în ultimul moment şi apoi să constaţi că este prea târziu, alegând varianta cea mai uşoară: să-l scoţi doar 5 minute în faţa blocului, să-l laşi să adulmece tufele de lângă bloc în timp ce tu-ţi verifici telefonul. Timpul minim pentru un câine să se plimbe (nu doar să-şi facă nevoile şi să adulmece) este de minim 45 de minute/zi. Timpul creşte în funcţie de talie şi nivelul de energie al acestuia.

Multă sănătate!
Traian.                   

No comments:

Post a Comment