Despre mine


Salut!
Mă numesc Basarabă Traian, iar în 2012 am absolvit cursurile facultăţii de medicină veterinară, aici, în Timişoara.Hobby-urile mele sunt câinii, orice activitate în aer liber şi medicina preventivă.
Cu acest "blog'' vreau să văd dacă pot crea o comunitate care să se bucure de câini aşa cum trebuie. De asemenea, vreau să văd dacă spiritul occidental a pătruns şi pe această latură, cea de ,,dog walker'' sau ,,plimbător de câini'' cum se traduce ad literam.

      Cum se poate vedea, am parte de "ajutor'' calificat în orice moment.

Am aplicat pe Tano (cel din poză) tot ce am învăţat urmărind emisiunile lui Cesar Millan şi citiundu-i cartea:                     

Rezultatele obţinute au fost un punct de plecare pentru acest blog, fiind convins că metodele se pot aplica şi altor câini.
Regula de bază este următoarea: exerciţiu fizic (plimbarea), disciplină şi afecţiune. De cele mai multe ori disciplina este mai importantă decât dresajul deoarece chiar tu o poţi aplica, zilnic, impunând reguli şi limitări câinelui, dresajul necesitând încă o persoană, încă un program de urmat. Nu-i greu de loc, şi am să-ţi explic fie prin exemple date pe blog, fie prin sfaturi în caz că mă vei contacta.
               
Probabil vei observa o latură ce ţine de domeniul "dezvoltării personale'' în articolele mele dar, acest lucru este esenţial. Termeni precum disciplină, rutină, exerciţii fizice sunt indispensabili pentru un câine echilibrat. 
De asemenea ţine cont, ce fel de persoană eşti cu adevărat (nu cum vrei să te perceapă alţii) se reflectă în relaţia pe care o ai cu câinele tău. 
                 
                   
                                                


No comments:

Post a Comment